Circl

Voorbeeld van Circulair bouwen van morgen!

Het hoofdkantoor van ABN AMRO breidt uit met een paviljoen op de plek van de tuin, tegen het bestaande Gustav Mahlerplein aan. Met het nieuwe paviljoen wil ABN AMRO een inspirerende ontmoetingsplaats creëren voor collega’s, klanten en bewoners van de Amsterdamse Zuidas.

De begane grond van het paviljoen wordt ingericht voor informele ontmoetingen. Op het dak van het paviljoen komt een openbaar toegankelijke daktuin met terras.  In de kelder komen vergader- en conferentieruimte voor ABN AMRO.

Het ABN AMRO Paviljoen vormt een voorbeeld voor de circulaire gebouwen van morgen. Het Paviljoen is een ‘living lab’ dat zich gedurende zijn levensduur continue kan aanpassen aan de veranderingen vanuit het gebruik, zijn omgeving en de laatste stand der techniek. Op deze manier vormt het gebouw een flexibel platform waarin de ideeën, concepten en strategieën van morgen kunnen worden verkend en ontwikkeld. BAM is vanaf de eerste dag betrokken geweest bij de advisering en engineering van de circulaire gedachte. Alles voorzien van materiaalpaspoorten die als extra laag zijn toegevoegd aan het BIM-systeem. Circulariteit streeft er naar om de impact van het gebouw op de natuurlijke wereld die het vervangt zo klein mogelijk te maken. Om dit te bereiken faciliteert het ontwerp de meest hoogwaardig mogelijke herbruikbaarheid van het object, producten en grondstoffen en minimaliseert zo zijn huidige en toekomstige footprint.
Om dit doel te bereiken, maakt het Paviljoen optimaal gebruik van zijn omgeving zonder daarmee zijn eigen flexibiliteit, zelfstandigheid en circulariteit te verliezen. In het Paviljoen ervaart de gebruiker het circulaire karakter en beleeft hij de interactie tussen het gebouw en het klimaat, de samenleving en de techniek.

Terug naar overzicht

Geplaatst op 25 oktober 2017