Royal Haskoning (RHDV)

Opdrachtgever: Royal HaskoningDHV en bureau Broedplaatsen
Status: Opgeleverd

Gebruiken is het nieuwe hebben! 

BAM Bouw en Techniek heeft voor RoyalHaskoningDHV en Broedplaatsen Amsterdam ruimte gecreëerd in de oude Volkswagen garage aan de Contactweg te Amsterdam, waarbij traditionele waarden verbonden worden met de nieuwe uitdagingen van de 21ste eeuw.

In het kader van het leveren van een bijdrage aan een circulaire economie koos RHDV er bewust voor om het kantoor te vestigen in een bestaande locatie; “Een bestaand gebouw met een verhaal”.

Kenmerkend aan het nieuwe kantoor is het volledig circulaire inbouwpakket met onder andere herbruikbare wanden, plafonds en verlichting. Het gebouw blijft bovendien in ontwikkeling. Wie het gebouw vaker bezoekt, zal merken dat er steeds weer nieuwe technieken zijn geadopteerd. Het gebouw blijft zo ‘bij-de-tijd’. Dit alles gebeurt op een manier die het primaire proces, de advieswerkzaamheden, niet verstoort. Hiermee wordt aangetoond dat het mogelijk is om binnen een bestaand gebouw met meerdere huurders óók duurzaam te blijven handelen.

Deze vernieuwende huisvesting is een ontmoetingsplek tussen mensen die iets te maken hebben met Royal HaskoningDHV, als medewerker, klant of pionier. Het kantoor zal als paradepaardje ingezet worden om duidelijk te laten zien waaraan wij werken en welke uitdagingen en thema’s ons bezighouden. Het nodigt uit om er te komen werken, op welke manier dan ook! In totaal krijgen 180 medewerkers in de nieuwe Amsterdamse huisvesting een inspireerde plek.

Naast RHDV gaat zich in het pand ook een broedplaatsen vestigingen. Een broedplaats is een verzamelgebouw van (betaalbare) werkplekken (co-work spaces), kantoorruimten, ateliers, oefenruimtes voor ondernemers in de culturele en creatieve sector.

Terug naar overzicht

Geplaatst op 25 oktober 2017