Verbouwing hoofdkantoor PWN

Opdrachtgever: PWN
Status: Opgeleverd

Communicatie en transparantie met minimale bouwkundige ingrepen!

Het hoofdkantoor van drinkwaterbedrijf PWN in Velserbroek is gerenoveerd en uitgebreid naar ontwerp van Kraaijvanger Architects. De opdracht tot deze renovatie en uitbreiding komt voort uit de wens om een aantal vestigingen samen te voegen. Het bestaande jarentachtig complex was hiervoor echter te klein. Daarnaast voldeed het niet meer aan de huidige eisen. Het pand had tevens te weinig uitstraling, was gesloten en niet uitnodigend.

De introductie van een transparant en licht atrium – een nieuw hart voor de organisatie – speelt een sleutelrol in de verbouwing. Het atrium verbindt de bestaande kantoorvleugels en bevordert daarmee de communicatie tussen de afdelingen. In de kantoorvleugels zijn op strategische plekken verticale verbindingen gerealiseerd in de vorm van open communicatietrappen en vides. Minimale ingrepen met een groot architectonisch effect. Daarnaast is de logistiek verbeterd door de doodlopende vleugels om te vormen tot vloervelden die onderling met elkaar zijn verbonden en flexibel in gebruik.

Het nieuwe interieurontwerp is gebaseerd op een niet-plaatsgebonden en flexibel werkconcept. De communicatietrappen en vides verbeteren de onderlinge relaties tussen de afdelingen en nodigen uit om de trap te nemen in plaats van de lift. Door de verbeterde logistiek werken werknemers op een plek passend bij hun werk in een passende omgeving.

Om de verschillende manieren van werken mogelijk te maken, zijn de plafonds, wanden en het meubilair voorzien van hoogwaardige akoestische materialen. Zo veel mogelijk is gebruik gemaakt van materialen die onderhoudsvriendelijk en circulair zijn. De circulaire wijze van ontwerpen heeft een werkomgeving opgeleverd die gezond is voor de werknemers en het werkplezier verhoogd.

Bij elke bouwfase bleven de overige bouwdelen in gebruik.

Terug naar overzicht

Geplaatst op 25 oktober 2017